Novosti o programu

Podneta je prva JCI u sistemu NAP

Korsnici našeg programa “WinŠped.log 2015”: “Livnica Kikinda” A.D. i špedicija “KO-NA” d.o.o. iz Kikinde, su podneli prve JCI u sistemu NAP. Ovim je zvanično završena test faza i programu je odobrena realna primena ovog postupka.

Video demonstraciju primene postupka NAP u programu, možete pogledati na linku: https://youtu.be/-zr2C94JrEM

WinŠped.PUR (aktivno oplemenjivanje, privremeni uvoz…)

Aplikacija omogućava korisnicima jednostavno vođenje evidencije o robi u postupku aktivnog oplemenjivanja i privremenog uvoza.

Ova aplikacija je izdvojeni, samostalni program, nastao od modula “PUR/PIR” programa “WinŠped.log 2015”. Modul je u uspešnoj upotrebi više od 5 godina i koriste ga špediterske firme, koje ove vrste evidencija uslužno vode svojim komitentima. Zbog velikog interesovanja firmi koje konkretno sprovode ove postupke, odlučili smo da modul “PUR/PIR” izdvojimo kao posebnu aplikaciju i u potpunosti je prilagodimo porebama ovih preduzeća.

Program je prvenstveno namenjen preduzećima koje se bave tzv. „lohn“ poslovima, a koje za svoje potrebe, same žele da vode evidencije o privremeno uvezenoj robi.

Program omogućava kompletno vođenje evidencije o robi, počevši od izrade zahteva, preko obrade isporuka, razduženja, po potrebi i automatskog formiranja JCI, sve do formiranja obrasca za završetak postupka („okončanja“)!
Na osnovu unetih repromaterijala, dobijenih proizvoda i njihovih proizvodnih normativa, moguće je kreiranje najrazličitijih izveštaja o robi, sa detaljnim uvidom u stanje i utrošak repromaterijala, kao i izveštaja o realizaciji izvoza dobijenih proizvoda.
Aplikacijom je moguće kreirati i izveštaje koje zahteva carina, radi svođenja, kvartalnog objedinjavanja rokova i završetka (okončanja) postupaka.

Realizovana je mogućnost uvoza podataka (faktura, specifikacija RM i DP, normativa itd.) iz Excel tabele ili CSV fajla. Moguć je i izvoz podataka u ove formate. Po zahtevu i potrebi korisnika, moguća je realizacija uvoza i izvoza podataka i sa drugim formatima.

Novim korisnicima je omogućen besplatan probni rad u trajanju od 30 dana! Demo verziju aplikacije možete preuzeti OVDE

Program zahteva on-line aktivaciju!

NAPOMENE:
– Za sada je u aplikaciji realizovana mogućnost vođena evidencije robe u postupku aktivnog oplemenjivanja (E01 i E02)
– U planu je realizacija i ostalih postupaka i to redom: postupak privremenog uvoza (E07 i E09) – u završnoj fazi realizacije, pa zatim i postupci privremenog izvoza (E10 i E11), kao i pasivnog oplemenjivanja (E05 i E06).  

Rešavanje problema štampe JCI/SD nakon ažuriranja Windows-a 10 ili 11 – greška: “The type initializer ‘java.lang.System’ threw an exception”

Nakon ažuriranja operativnog sistema Windows 10 ili 11, moguće je da se pojavi problem sa Microsoft Visual J# 2.0 instalacijom. Ova instalacija je neophodna za rad komponente koju je razvila carina (scabb.dll), a koja služi za generisanje EPD kontrolnog broja, koji se štampa u rubrici 54 JCI. Znači, ukoliko prilikom štampe JCI ili SD dobijete poruku o grešci “The type initializer ‘java.lang.System’ threw an exception”, potrebno je da uradite sledeće: A/ 1. U programu “WinŠped.log 2015” kliknite na “Opšte” -> “Podešavanja” -> “Opšta podešavanja” i u zavisnosti od varijante operativnog sistema koji koristite (32-bitna ili 64-bitna), kliknite na odgovarajuće dugme: jSharp Varijantu svog operativnog sistema možete proveriti prema sledećem uputstvu: Provera_verzije_Windows_10.pdf Ukoliko imate problema sa instalacijom na prethodno opisani način, možete preuzeti odgovarajuće instalacione fajlove za Microsoft Visual J# 2.0 s anašeg veb-sajta: – za 32-bitne sisteme link je: https://www.winsped.com/downloads/vjredist.exe – za 64-bitne sisteme link je: https://www.winsped.com/downloads/vjredist64.exe 2. Po pokretanju instalacionog fajla, kada dobijete dijalog kao na slici ispod, izaberite opciju Repair i kliknite na Next jSharp2 Završite dalju instalaciju-popravku na standardan način. B/ Ukoliko vam se pojavi problem sa instalacijom Microsoft Visual J# 2.0, molimo vas da postupite na sledeći način:
  1. Preuzmite namenski program za deinstalaciju sa linka https://www.wisecleaner.com/wise-program-uninstaller.html
  2. Instalirajte ovaj program, pokrenite ga i u polju za pretragu upišite Visual J# (kao na slici):
  3. Kliknite na dugme “Forced Uninstall” i sačekajte da program odradi pripremu za uklanjanje Microsoft Visual J# 2.0
  4. Kliknite na dugme “Remove All” kao na slici:
  5. Zatvorite Wise Uninstaller i ponovite postupak pod A/
Ponovo smo obavestili Microsoft o ovom problemu.

Besplatan probni rad u trajanju od 30 dana

Isprobajte naš program “WinŠped.log 2015” potpuno besplatno!

Novim korisnicima, nudimo besplatan probni rad, sa punom verzijom programa (vrsta licence “MAX”), u trajanju od 30 dana!

Potrebno je samo da popunite Zahtev za demo verziju programa “WinŠped.log 2015” i prosledićemo vam serijski broj za aktivaciju.

Ukoliko ste od carine dobili odobrenje za EPD i/ili NCTS, možete isprobati i elektronsko podnošenje dokumenata carini!

U odeljku NARUDŽBA možete pronaći detalje oko licenciranja pojedinih modula našeg programa.

Obavestenje za korinike programa “WinŠped” koji koriste Windows 10 operativni sistem i Poštine el.sertifikate

Nakon poslednjeg ažuriranja operativnog sistema Windows 10, Microsoft je ispravio problem, i SafeSign opet radi ispravno na ovom operativnom sistemu. Znači, ukoliko koristite Poštine sertifikate i Windows 10 operativni sistem, možete tj. morate ažurirati Windows 10 na poslednju verziju 1511, build 10586.63.


Verziju svog operativnog sistema možete proveriti klikom na “Search”, zatim unesite tekst winver i kliknite Enter.


winver

Molimo vas da ukoliko iz nekog razloga i nakon ažuriranja Windows-a 10 imate problem sa sertifikatima, izvršite reinstalaciju SafeSign programa. SafeSign možete preuzeti sa sajta Pošte na linku: http://www.ca.posta.rs/preuzimanje_softvera.htm

Popust novim korisnicima do 30.4.2016.

Svi novi korisnici programa “WinŠped.log 2015”, koji registruju demo verziju do 30.4.2016. ostvaruju pravo na popust od 10% na kupovinu prve licence.

Ovaj popust ne važi za Osnovnu licencu, ali kako ovom licencom nije ovuhvaćena potpuna tehnička podrška, kupcima ove licence nudimo besplatnu punu tehničku podršku u prvoj godini korišćenja programa!

Više informacija u vezi sa licencama i varijantama programa možete pronaći OVDE…

Problem sa programom za el. potpisivanje “SafeSign”, koji koriste Poštini sertifikati i poslednjim Windows 10 update-om

Nakon instalacije poslednjeg Windows 10 update-a, naišli smo na problem sa SafeSign programom za upravljanje el. sertifikatima koje je izdala Pošta!

Naime, trenutna verzija SafeSing programa nije kompatibilna sa ovom Windows 10 izmenom!

Obratili smo se Pošti za savet i Pošta nam je potvrdila da problem postoji i savetovala da se ne vrši instalacija poslednje izmene Windows 10 operativnog sistema dok proizvođač programa za upravljanje el. potpisivanjem A.E.T. ne reši problem, tj. dok se ne objavi nova verzija softvera SafeSign!

Obaveštenje o aplikacijama “WinŠped.log 2015” i “WinŠped 2”

Kako je aplikacija “WinŠped.log 2015” verifikovana za elektronsko podnošenje dokumenata od strane Uprave carina, ova aplikacija je sada zamenila aplikaciju “WinŠped 2” u našoj ponudi.

Staru aplikaciju “WinŠped 2” više nećemo prodavati novim kupcima, a postojećim korisnicima će u narednom periodu biti obezbeđena tehnička podrška i ažuriranje carinske tarife u aplikaciji. Staroj aplikaciji više nećemo dodavati nove mogućnosti i opcije, a sve vaše buduće sugestije ćemo realizovati u novoj aplikaciji.

Aplikaciju “WinŠped 2” ćemo podržavati do momenta kada svi postojeći korisnici pređu na novu aplikaciju “WinŠped.log 2015”, a najkasnije do 31.5.2016. Nakon tog datuma, postojeći korisnici će i dalje zadržati pravo-licencu za korišćenje aplikacije “WinŠped 2”, ali aplikaciju više nećemo ažurirati.

Program za NCTS

Aplikacija za NCTS je verifikovana i besplatno je dostupna svim postojećim korisnicima aplikacije “WinŠped 2”, tj. u sklopu njihove redovne pretplate na licencu.

Kako je NCTS postupak zamenio tranzitni postupak koji je bio u upotrebi do 25.01.2015. odlučili smo da korisnicima ovu aplikaciju nećemo dodatno naplaćivati, već smo je tretirali kao redovnu nadogradnju programa u skladu sa izmenama carinskih propisa. Takođe, kako je NCTS aplikacija deo NOVE aplikacije “WinŠped.log 2015”, koja će u narenim mesecima kompletno zameniti aplikaciju “WinŠped 2”, ovaj modul predstavlja integralni deo paketa za obradu carinskih isprava.

Svi korisnici aplikacije “WinŠped.log 2015” će uz paket za obradu JCI, besplatno dobiti i paket za NCTS!

Pored toga, novi korisnici koj su eventualno zainteresovani samo za NCTS, ovaj deo paketa mogu dobiti po povlašćenoj ceni.

NCTS

APLIKACIJA ZA NCTS

 

Svi postojeći korisnici aplikacije “WinŠped 2” dobijaju NCTS aplikaciju besplatno, tj. u sklopu redovne pretplate na licencu.

 

Kako je NCTS postupak zamenio postojeći tranzitni postupak, odlučili smo da korisnicima ovu aplikaciju nećemo dodatno naplaćivati, već smo je tretirali kao redovnu nadogradnju programa u skladu sa izmenama carinskih propisa. Takođe, kako je NCTS aplikacija deo NOVE aplikacije “WinŠped.log 2015”, koja će u narenim mesecima zameniti aplikaciju “WinŠped 2”, ovaj modul će predstavljati integralni deo paketa za obradu carinskih isprava.

 

Svi korisnici aplikacije “WinŠped.log 2015” će uz paket za obradu JCI, besplatno dobiti i paket za NCTS!

Pored toga, zainteresovani korisnici koj su eventualno zainteresovani samo za NCTS, ovaj deo paketa mogu dobiti po povlašćenoj ceni.